En fantastisk avslutning på elvesesongen med Gfix 68 wobblere!???????? Wobblerfiske etter storørret har aldri vært...
Narval Biggy Boy er et imponerende shad for kveite- og skreifiske!
Narval Biggy Boy for Kveite og Skrei
Kveita er fisken de fleste sportsfiskere drømmer om å fange på havet. Ikke bare kan den bli veldig stor, den er også en sterk fighter som bruker sin store overflate til å kjempe imot med store utras ned mot bunnen. De senere årene har sportsfiskere i Norge blitt flinkere og flinkere til å målrettet fiske etter den store flate jegeren, og fiskepresset er blitt stadig sterkere. Heldigvis har flere fått forståelse for at de største fiskene bør settes tilbake levende for at bestanden skal bestå. Heldigvis er det også slik at de mindre kveitene også er de beste matfiskene. Det er fanget kveiter på stang i Norge på over 200 kg.
Myke gummiimitasjoner av fisk fungerer ekstra godt på kveite. En såkalt shad er en gummikropp montert på et blyhode med krok. De finnes fra bitte små til opp mot 40 cm og er godt egnet for kveitefiske, siden de store individene nesten utelukkende er fiskespisere. Shaden har flere fordeler framfor pilk. Den ligger vannrett i vannet og vil derfor se mer ut som en vanlig fisk som svømmer. Den har en krok som står opp, og derfor vil den ikke så lett sette seg fast i bunnen. I tillegg vil shaden på grunn av formen og den myke halen ha en mye bedre bevegelse og ser mye mer livaktig ut enn for eksempel en metallpilk.
Kveita vil helt sikkert oppfatte denne myke kroppen som noe mer livaktig også. Det er svært positivt da kveita ofte smaker en stund før den sluker. Du finner shaden i en rekke farger og utforminger, men uansett bør du huske en assistkrok bak mot halen og tre på en gulpmark på kroken for luktens og smakens skyld.
Bunnforhold: Kveita liker seg godt på områder med flat havbunn, enten det er på åpent vann, i store bukter eller i strømrike sund. En bunn med sand, grus, skjellsand, steinblokker og hard leire er best. Stor fisk foretrekker dypere vann i umiddelbar nærhet. Kveita kan ligge på store heller, derav navnet «helleflyndre».
Leave a comment